×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Lørdag d. 22. februar 2020, Kl. 15:00 til kl. 16:00

Helle Thun og Kirsten Aage har sammen skabt en performativ koncert med stemme, krop og fløjter der samler sig til smukke, æteriske lydbilleder. Vi er begge musikere med en stor udtrykskraft og interesse for både den moderne og de urgamle kulturer - særligt energien og tidløsheden i japansk zen tradition, dens rene kunstneriske udtryk og fokus på kvaliteten i det skabende øjeblik. Heri tager dette program sit afsæt.  

Koncertens repertoire har udgangspunkt i gammel musik fra Norden og Japan. Musiktraditioner der stammer fra hver sin ende af verden og begge er dybt knyttet til og har afsæt i naturen og dens omskiftelighed. I både de nyskrevne værker og de traditionelle, mærker man urkraften, vildskaben - og stilhedens poetiske fylde.

Sammen har de to musikere fundet et ekstraordinært kunstnerisk samarbejde og specielt gennem deres improvisationer, men også i fortolkningerne af både gamle og nye værker har de fundet et stærkt personligt udtryk. Deres musik og performance er en invitation til at genopdage og lade sig overraskes af øjeblikkets nyhed. Til at indgå i et meditativt rum der har udgangspunkt i musik der kan røre noget i os alle - på tværs af afstand og tid.

Musikerne

Kirsten Aage er en modig og innovativ instrumentalist på hendes felt og bidrager her specielt med sin unikke erfaring med ur-repertoiret fra den Japanske Zen-traditions bambusfløjte, Shakuhatchien.
 

Helle Thun, som har en sjælden ekspertise inden for den skandinaviske urgamle sætermusik og instrumentale folkesangstradition, har vandret fra de svenske fjelde ad avantgardens sti til klassisk skoling til mezzosopran. Hendes professionelle erfaring som performer og vokal-instrumentalist inden for improvisation og scenekunst, farver og bidrager til duoens kunstnerisk bevidste og personlige udtryk.

Medvirkende
Kirsten Aage, Helle Thun