Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Befrielsesgudstjeneste

MAJ
05

Befrielsesgudstjeneste


Dato Torsdag d. 5. maj 2022, kl. 19:00
Befrielsesgudstjeneste

Det handler om frihed, når der torsdag den 5. maj kl. 19.00 er befrielses-gudstjeneste i Kildevældskirken. På denne dag er det 77 år siden, at den tyske besættelse af Danmark ophørte, og for sognepræsterne Rikke Vedel Hansen og Lisbeth Juhl Jørgensen er det vigtigt at huske nutiden på, hvad der skete dengang.

»Vi må aldrig glemme de fem forbandede år. I dag tager vi friheden for givet, men under Anden Verdenskrig satte folk livet på spil, og mange tabte det, for frihedens skyld. Derfor skal vi blive ved med at fortælle nutiden om krigens rædsler og mindes dem, der kæmpede for vores allesammens skyld. Vi kan bare se på den aktuelle krig i Ukraine for at blive mindet om, hvordan det er,« siger Rikke Vedel Hansen.

Gudstjenesten vil blive varetaget af begge kirkens begge. Her vil lyset indgå som en naturlig del som et minde om det mørke, besættelsestiden var. Under besættelsen levede danskerne bag mørklægningsgardiner og under skrappe restriktioner i bevægelsesfriheden. Da frihedsbudskabet lød den 4. maj 1945 om aftenen blev der tændt bål i gader og stræder, ligesom befrielsesdagen siden er blevet fejret ved levende lys i private vindueskarme.

»Lys er lig med håb, og håbet overstråler alt andet. Det kender vi fra kirken, hvor vi kalder Jesus for verdens lys, og med Jesus kommer også freden. Derfor giver det god mening at fejre befrielsen i kirken, hvor vi i fællesskab kan hylde troen, friheden og sammenholdet,« siger Lisbeth Juhl Jørgensen.

Ved gudstjenesten medvirker også organist Stéfan Arason og sangere fra kirkens kor.


Tekst Bo Nygaard Larsen
Foto Colourbox