Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Henrik Stevnsborg holder foredrag

APR
21

Henrik Stevnsborg holder foredrag


Dato Torsdag d. 21. april 2022, Kl. 19:00 til kl. 21:00
Sted Kildevældskirken
Henrik Stevnsborg holder foredrag

Det handler om det danske politis rolle under besættelse, når professor Henrik Stevnsborg holder foredrag i Kildevældskirkens krypt.

Politiets rolle under besættelsen er omtvistet, i særdeleshed fordi politiet blev et afgørende led i den danske samarbejdspolitik fra den 9. april 1940 og frem til det såkaldte Augustoprør den 29. august 1943, hvor den lovligt valgte danske regering ophørte med at fungere.

I kraft af denne politik samarbejdede politiet med de tyske besættelsestropper om bl.a. at bekæmpe den danske modstandsbevægelse og om at internere de ledende danske kommunister i juni 1941. Efter krigen blev politiets indsats under besættelsen gjort til genstand for nærmere undersøgelser i forbindelse med Retsopgøret, og der blev renset ud i politiet, både til bunds og til tops. 

Henrik Stevnsborg er professor i politi og politiret ved Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet. Han forsvarede i 1992 sin doktorafhandling Politiet 1938-47. Bekæmpelsen af spionage, sabotage og nedbrydende virksomhed